Backstage: HBA On Tour PARADISO, Nova Child

Backstage: HBA On Tour PARADISO, Nova Child

Net na half acht kom ik aan bij Paradiso en op dat moment staat er al een rij voor de deur, dit terwijl de deuren pas om 8 openen en de show pas om half 9 begint. Romy is productieleider die avond en laat me aan de zijkant naar binnen.

Zelf ben ik nog nooit backstage geweest bij Paradiso, maar de mensen van HBA on tour kennen hier inmiddels de weg. Romy leid me door allerlei gangentjes naar de ruimte waar ze met zijn allen zitten (waarom is in Amsterdam alles zo verdomt krap?!). de kelderruimte is verbazingwekkend genoeg maagdelijk wit. qua inrichting staan er 2 banken, een tafel, wat stoelen, een kaptafel en een redelijk goed gevulde koelkast.

Deze editie zijn  er 3 bands mee op tour, namelijk: Towtruck, Ballarat Bandit en Nova Child. Ondanks dat een paar personen toch wel wat (gezond) nerveus lijken, lijken ze de tijd van hun leven te hebben of gewoon ontzettend op hun gemak te zijn (dit te beoordelen aan de scheet die me om mijn oren vliegt wanneer ik net plaats neem op de bank).

Ze lijken het wel gezellig te vinden dat ik ze kom lastig vallen met vragen. maar iedereen heeft vooral zin in de show.

Als eerste nam Towtruck naast mij plaats, gevolgd door Ballarat Bandit en als afsluiter Nova Child.

Ik presenteer: BACKSTAGE, HBA On Tour, Paradiso.

27750319_1325613560915353_7705036254989570643_n

Nova Child

 

Waarom wilde jullie mee met HBA On Tour? Omdat wij pas vrij kort geleden samen zijn begonnen, maar we wisten wel dat we er echt vaart achter wilden zetten. Wij vonden het een slim idee omdat we ook net een single uit hadden. Het is een soort kickstart. Leeuwarden was ons 2e optreden en Paradiso ons 3e. we werken zelf heel hard hier aan, we nemen ook alles zelf op en zo. Levi heeft de artwork gemaakt voor de single. We willen dit heel serieus nemen. Je doet dit het beste door het gelijk een boost te geven. Wij komen uit den Haag en als Haags bandje zit je daar heel snel vast. Dat wilde we ook een beetje voorkomen. Je word ook vaak weggezet en aangekondigd als Haags bandje. We hebben niet perse Haagse trots, het is wel een toffe stad, maar dat willen we niet perse vertegenwoordigen.

Wat verwachten jullie verder van HBA On Tour? Het is sowieso fijn dat je met 2 andere bandjes bent en ze leert kennen, zo kun je elkaar uitnodigen om ergens te gaan spelen. Contact met andere bandjes dus maar ook contact met de managers en MIP studenten. Verder is het vooral fanbase opbouwen. We hopen ook dat er mensen komen kijken die voor ons nog relevant kunnen zijn.  

Wat vinden jullie van Paradiso kleine zaal? Toffe zaal! Zijn jullie nerveus? Gezond nerveus! (x2)  Gijs: Maar vooral pas achteraf, niet omdat ik me dan afvraag wat mensen er van vonden, maar ik weet hoe het is om nerveus te zijn en op de een of andere manier krijg ik dat gevoel pas achteraf.  

Aangezien dit de 3e keer is dat jullie spelen, is dit dan ook de grootste zaal waar jullie tot nu toe in gestaan hebben? Als bandje wel. Wij hebben allemaal al eerder in bands gezeten en die zijn rond de zelfde tijd ter zielen gegaan. We hadden geen zin om weer een bandje te beginnen dat weer helemaal opnieuw moest beginnen. Dus we zijn wel ready om dit soort dingen te doen. Het is alleen dat je mensen moet overtuigen want je bent wel een nieuwe band, maar daarom zijn we hier.

Wat zijn de dingen die jullie nog doen voor een show? Roken gaat er altijd wel in! Verder een beetje inspelen, wat ademhalingsoefeningen. Met HBA On Tour zijn we steeds best vroeg aanwezig dus dan is het een beetje kloten in de kleedkamer met de andere bandjes, wat heel erg gezellig is! Het is een goede sfeer met zijn allen. Zekerheid van de set die de speelt is ook heel belangrijk, weten wat je gaat spelen en daar achter staan. We hebben best wel veel materiaal in een korte tijd geschreven, iedereen moet dus 100% achter de nummers staan die we spelen. 

Hoeveel songs hebben jullie dan op dit moment die jullie ook live willen brengen? 10 of 11 songs en dan daarnaast nog iets van 7 dingen die in meer of mindere mate af zijn. Toen we begonnen was het ook het idee dat we gelijk moesten gaan schrijven. We zijn pas naar buiten toe gekomen toen we al een single af hadden en foto’s hadden gemaakt. Niet beginnen omdat je wilt beginnen maat beginnen omdat je er klaar voor bent. Als je iets doet doe het dan goed.

Waar zouden jullie heel graag nog willen spelen? Paradiso grote zaal! Qua festivals Down The Rabbit Hole, het is echt de sfeer daar, het is zo ontzettend intiem. Je kunt er ook zwemmen! Gijs: Al is dat niet mijn meest favoriete herinnering. Ik was aan het zwemmen en toen zat er ergens een schroef die uitstak, die heeft zicht ongeveer 4 cm in mijn voet geboord. Dat was op de eerste dag van het festival, de 2e dag kon ik nog een beetje lopen, maar op de 3e dag niet meer en ik mocht geen rolstoel of krukken (die waren alleen voor noodgevallen), dus ik ben in de middag naar huis gegaan.

Luister de single hier!

Ondertussen was de show al begonnen en was ik te laat voor de eerste band. 

27972733_1325613310915378_2992403526929356699_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: