Backstage: HBA On Tour, PARADISO, Ballarat Bandit

Backstage met: HBA On Tour PARADISO, Ballarat Bandit

Net na half acht kom ik aan bij Paradiso en op dat moment staat er al een rij voor de deur, dit terwijl de deuren pas om 8 openen en de show pas om half 9 begint. Romy is productieleider die avond en laat me aan de zijkant naar binnen.

Zelf ben ik nog nooit backstage geweest bij Paradiso, maar de mensen van HBA on tour kennen hier inmiddels de weg. Romy leid me door allerlei gangentjes naar de ruimte waar ze met zijn allen zitten (waarom is in Amsterdam alles zo verdomt krap?!). de kelderruimte is verbazingwekkend genoeg maagdelijk wit. qua inrichting staan er 2 banken, een tafel, wat stoelen, een kaptafel en een redelijk goed gevulde koelkast.

Deze editie zijn  er 3 bands mee op tour, namelijk: Towtruck, Ballarat Bandit en Nova Child. Ondanks dat een paar personen toch wel wat (gezond) nerveus lijken, lijken ze de tijd van hun leven te hebben of gewoon ontzettend op hun gemak te zijn (dit te beoordelen aan de scheet die me om mijn oren vliegt wanneer ik net plaats neem op de bank).

Ze lijken het wel gezellig te vinden dat ik ze kom lastig vallen met vragen. maar iedereen heeft vooral zin in de show.

Als eerste nam Towtruck naast mij plaats, gevolgd door Ballarat Bandit en als afsluiter Nova Child.

Ik presenteer: BACKSTAGE, HBA On Tour, Paradiso.

27749958_1325613200915389_96543060091575450_n

Ballarat Bandit

Waarom zijn jullie mee met HBA On Tour? Omdat we gewoon heel graag willen spelen, en om ons te laten zien aan mensen die ons nog niet kennen. Dit was sowieso onze laatste kans om met HBA On Tour mee te gaan omdat wij in ons laatste jaar zitten. We hebben ook een paar plaatjes opgenomen, dus dit is een beetje onze springplank.

Hebben jullie met deze band al vaker gespeeld? Nog niet zo heel veel, vooral in wat kleinere venues.

Wat vinden jullie van Paradiso? Ja heel tof! Je merkt dat het geluid een stuk beter is, je staat op een verhoogd podium, de lichten zijn goed, de sfeer is goed.

Wat voor publiek verwachten jullie hier vanavond? Kennissen en bekenden, maar ook veel mensen van de HBA, mensen die nieuwe bandjes willen komen checken. Misschien ook wat mensen die wat voor ons kunnen betekenen. 

Zijn er specifieke dingen die jullie doen voor een show? We hebben gisteren toevallig naast elkaar gedouchd, dat was echt chill. Maar dat hebben we vandaag niet gedaan, we gaan na de show wel ff douchen met zijn 3en in 1 douche. Hebben ze hier douches? Ja maar kijk het is er maar 1tje, als ze er 3 naast elkaar hadden, hadden we het wel gedaan. Het is een beetje krap anders. We moesten het helaas doen met wat we hebben. Meestal trekken we ons een beetje terug om te relaxen, wat laatste dingetje doornemen, inzingen op de wc, dat is het wel. We zouden eigenlijk een shower session moeten houden! 

Waar willen jullie nog spelen? Vooral vette festivals! Down The Rabbit Hole, die sowieso. Volgend jaar?! Nahh, als je ons vraagt of we dat willen dan zeker. We zouden het stiekem ook een beetje willen proberen in het buitenland. Onze muziek is niet heel erg voor iedereen, er bestaat ook niet perse een doelgroep voor. Hoe beschrijven jullie het zelf? Een beetje psychedelische popmuziek met jazz invloeden. Anti-pop is ook wel een leuke benaming. Het is pop maar het is toch heel anders! Het is sarcastisch, met een beetje een vinger naar popmuziek.  

Er komt binnen kort nog iets van een ep/single aan! Wat is binnenkort? 3 weken/ een maand. 

Op dit punt gingen de heren zich voorbereiden op de show, het was 15 min voor opkomst.

27658051_1325613730915336_328890911152901879_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: