Backstage: HBA On Tour PARADISO, Towtruck

Backstage met: HBA on tour PARADISO, Towtruck

 

Net na half acht kom ik aan bij Paradiso en op dat moment staat er al een rij voor de deur, dit terwijl de deuren pas om 8 openen en de show pas om half 9 begint. Romy is productieleider die avond en laat me aan de zijkant naar binnen.

Zelf ben ik nog nooit backstage geweest bij Paradiso, maar de mensen van HBA on tour kennen hier inmiddels de weg. Romy leid me door allerlei gangentjes naar de ruimte waar ze met zijn allen zitten (waarom is in Amsterdam alles zo verdomt krap?!). de kelderruimte is verbazingwekkend genoeg maagdelijk wit. qua inrichting staan er 2 banken, een tafel, wat stoelen, een kaptafel en een redelijk goed gevulde koelkast.

Deze editie zijn  er 3 bands mee op tour, namelijk: Towtruck, Ballarat Bandit en Nova Child. Ondanks dat een paar personen toch wel wat (gezond) nerveus lijken, lijken ze de tijd van hun leven te hebben of gewoon ontzettend op hun gemak te zijn (dit te beoordelen aan de scheet die me om mijn oren vliegt wanneer ik net plaats neem op de bank).

Ze lijken het wel gezellig te vinden dat ik ze kom lastig vallen met vragen. maar iedereen heeft vooral zin in de show.

Als eerste nam Towtruck naast mij plaats, gevolgd door Ballarat Bandit en als afsluiter Nova Child.

Ik presenteer: BACKSTAGE, HBA On Tour, Paradiso.

27973015_1325613917581984_1851579807491386584_n

Towtruck

Waarom wilde jullie mee met hba on tour? Wij wilde graag gewoon heel veel spelen, daar komt het op neer. En dan kan met hba on  tour. De venues die ze af gaan zijn super tof!

Hebben jullie hier voor al veel gespeeld? Nee! Niet met elkaar. We bestaan sinds periode 1 op de hba, daar hebben we elkaar leren kennen, we zaten samen bij act development, dat vonden we wel cool en toen zijn we doorgegaan. We zeiden “fuck it” zullen we hba on tour gaan doen?! we hadden net een single uit en er komen er nog een paar aan. Het is een mooie kans om veel te kunnen spelen. in deze venues hadden wij nog niet kunnen spelen als we niet met hba on tour waren meegegaan. Het is leuk dat het gewoon geregeld wordt. Het is nice dat het gewoon een tour is waar je gewoon aan mee mag doen.

Is het dan voornamelijk te doen om het spelen of verwacht je hier ook nog andere dingen uit te kunnen halen? We verwachten ervaring op te doen, nieuwe mensen te leren kennen. Een beetje uitbreiding van ons netwerk. Elke show komen er mensen naar ons toe met het commentaar: wat vet dat jullie hier spelen! er kwam gisteren ook een man naar ons toe die ons wilt hebben op een festival en we zijn geboekt bij een ander poppodium! Er kwam ook een meisje na afloop van de show naar ons toe, die vond ons helemaal te gek! Een vriendin van haar uit Amsterdam had haar aangeraden om te komen kijken en ze zei dat ze helemaal geen spijt had dat ze speciaal voor ons was komen kijken! We bestaan net, en iemand uit Amsterdam (die wij niet kennen) heeft tegen iemand in Friesland gezegd dat ze ons moest komen zien en ze is ons gewoon komen zien! dat is wel gewoon heel leuk.  

En nog iets over natte onderbroeken.

Wat vinden jullie van Paradiso? Fucking vette zaal. Poptempel. Het is nog niet de grote zaal. De kleine zaal is wel een beetje de ontgroening. De grote zaal is wel een beetje de ontmaagding.

Wanneer gaan jullie in de grote zaal staan dan?!  Morgen! Weet ik niet, ooit, maar niet te snel. Ik denk dat als wij een plaat uitbrengen, volgend jaar willen wij een album af hebben, misschien rond die tijd, maar waarschijnlijk niet gelijk de grote zaal.  Maar hier zijn we nog niet echt mee bezig, eerst komen nog een aantal singles en een ep.   

Hier tussen zat nog een kort gesprek over Tokio Hotel dat totaal niet relevant was.

Hebben jullie nog een dingetje of een ritueel dat jullie uitvoeren voor een show? Nee niet echt een ritueel. Scheten laten gebeurt wel vaak. Vertel dat verhaal over onze eerste! Ow ja!  voor onze eerste show hebben we wel allemaal tegelijk zitten poepen. Dat was in de Ekko met ad avond en daar hebben ze een genderneutraal toilet. We moesten gewoon allemaal schijten echt 5 min voor dat we op moesten en gingen dus naast elkaar zitten en je hoorde het ook tegelijk (plop plop plop) vallen. Er kwamen dus ook allemaal meisjes binnen omdat het genderneutraal is. Wij hadden allemaal zo iets van: ohh lekker! En die meisjes hoorde je allemaal aan de stank onderdoor gaan. Maar dat was dus eenmalig!

Ik ben eigenlijk door mijn relevante vragen voor jullie heen. Ja maar nu de on-relevante vragen dan! Doe kut vragen, die vinden wij altijd super leuk! Ik heb eigenlijk geen super kut vragen. Is er nog iets dat jullie kwijt willen? Luister onze single!  luister hier!

Wat voor kleur onderbroek hebben jullie aan? zwart. Altijd zwart. Blauw. Wat nou als jullie een witte onderbroek zouden dragen? Die heb ik niet eens! (3x). Mert: elke dag als ik mijn onderbroek in de was gooi dan denk ik: oh nee, ik had beter moeten afvegen. Daarom koop ik geen witte onderbroeken. Melle: die dingen zijn zo goor! Waarom worden die ook gemaakt. Wie wilt dat?! Witte onderbroeken zijn zo niet nodig! Of gewoon geen natte scheten laten. Dat kan dus niet, natte scheten zijn fucking nice. Dus dan maar een zwarte onderbroek.

Maar luister onze single! Hij is overal te beluisteren en we hebben een clipje op Youtube. Hij heet Girls. Er komt een nieuwe single aan en die heet soCal. naar het verlangen naar southern california. het refrein luidt: ‘I wanna live in soCal’ Wat hebben jullie met die plek? Het is gewoon echt de muziek die daar vandaan komt en de levensstijl. Qua muziek heeft het gewoon alles. Als je kijkt naar Weezer ofzo, die zijn best wel relatable met onze muziek. Heb je oordoppen bij je? Ja ik heb heb wel oordoppen bij me. Goedzo! En vergeet je zwemkleding niet! Je moet gewoon altijd zwemkleding bij je hebben. 

Op dit punt viel er niet meer heel veel van het gesprek te begrijpen.

27751929_1325613927581983_7012321246443867813_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: