De Kledingkast: Sanne Huisman

De Kledingkast, met: Sanne Huisman

Naam: Sanne Huisman
Opleiding/specialisatie: Zang
Jaar: 3
Huidige projecten: Inca Rose, songwriter. 

Ik ben Sanne Huisman, 22 jaar en ik woon in Leiden. Ik werk als barista in de Coffee Company en maak daarnaast veel muziek op en buiten de HBA om. Ik ben net begonnen met een nieuw bandje, Inca Rose. We zijn een soul band die op dit moment hard aan het songwriten en aan het creëren is. Binnenkort komt onze pagina online, we’ll keep you posted!

Buiten het feit dat ik veel koffie drink en soul zing, schrijf ik ook voor bepaalde artiesten en labels in de pop industrie. Laatst heb ik meegeholpen aan het nummer ‘Lower’ van de K-pop groep Amber x Luna. Dit is enorm goed gevallen en ik ben blij dat ik hier aan mee heb kunnen werken. Daarnaast schrijf en maak ik melodielijnen voor een producer uit Leiden en samen proberen we tracks te maken die we kunnen publishen. Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren op de HBA en ik vind het jammer dat de drie jaar zo snel zijn gegaan. Ik heb er een hoop nieuwe vrienden en ervaringen bij en die zal ik voor altijd koesteren. HBA, BEDANKT! 

2

Ik ben over het algemeen niet heel zuinig op mijn kleding, oeps. Ook vergeet ik heel vaak waar ik mijn kleding heb gelaten, waarschijnlijk omdat ik het vaak uitleen. Verder ben ik wel heel zuinig op kleding waar ik mooie herinneringen aan heb.

Buiten het feit dat ik bijna altijd zwarte kleding draag heb ik niet per se één stijl. Ik doe iets aan als ik het leuk vind en/of als het lekker zit. Soms is dat een jurkje met hakken en de andere dag is dat een spijkerbroek met een groot shirt. Vans, Een zwarte high waist broek, een vintage Adidas trui en een muts.

Voor mij, hoe cliché het ook klinkt, is het belangrijk dat ik me er goed in voel. Ik moet vrijheid hebben op het podium en iets dragen waar ik me mooi en goed in voel helpt daar echt bij.  Buiten een vleesjurk en een skipak, zou ik niet snel iets tuttigs aandoen of iets met heel veel bloemen.

On stage heb ik vaak iets aan wat misschien voor off stage iets te chic kan zijn. Dan heb ik het voornamelijk over zwarte velvet jurken en hakken. Ook draag ik veel meer make-up op het podium dan in het dagelijks leven.

 

Shirts van mijn opa zijn erg speciaal voor me. Kleding waar ik mooie momenten in heb meegemaakt zoals reizen, festivals en optredens horen daar ook bij. Het oudste kledingstuk wat ik heb is een blouse van mijn opa uit 1965

4

Ik koop heel vaak shirts en/of truien die ik nooit aandoe omdat ze net niet lekker zitten of mooi staan. Maar ik ben dan weer te lui om ze terug te brengen..  Ik kom heel vaak in vintage winkels, zoals Vintage Island in Utrecht of de VNTG in Leiden. Daarnaast ben ik heel soms in de H&M en de Forever 21 te vinden. Wat nog mist is een knalgele regenjas.

1

Wat  ik wil overbrengen is het plezier en de liefde voor de muziek. Je kunt niet iets overbrengen als je het zelf niet voelt. Ook vind ik zelfverzekerdheid heel belangrijk. Als jij je ongemakkelijk voelt, voelt de luisteraar dat ook. Je wilt een fijne atmosfeer creëren, dat is het doel. Op het moment dat ik het podium op ga gaat er wel een knopje om. De focus is dan alleen nog maar de muziek en het opgaan in het moment.

Ik vind Lianne la Havas een geweldige zangeres en ik ben echt weg van haar uitstraling. Ik heb een andere kledingstijl dan zij maar ik vind het leuk dat ze altijd iets anders aanheeft dan wat je bij haar verwacht. Haar stijl schakelt tussen erg stijlvol/elegant, kleurrijk of stoer.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: