De Kledingkast: Sophia de Geus

De Kledingkast, met: Sophia de Geus

Student vocals aan de Herman Brood Academie (inmiddels afgestudeerd) en frontvrouw van 45ACIDBABIES 

Hoeveel waarde ik hecht aan kleding verschilt bij mij heel erg per dag. Sommige dagen wil ik per se een bepaald iets aan, maar soms maakt het me niet echt uit en is het makkelijk om ‘s ochtends maar argeloos iets uit de kast te trekken. Dit omdat ik wel vrij tevreden ben met bijna alles wat in mijn kledingkast hangt/ligt.

Er is wel een verschil in “kledingstijlen’’ die ik volg. Ik draag gewoon wat ik leuk vind. Vandaar dat mijn “stijl’’ per dag kan variëren van cheap-ass-easy-mf-hipster-tuttebel (h&m o.i.d.) tot vintagegespuis of skatemeisje/jongetje.

Aan sommige van mijn kledingstukken hecht ik wel echt waarde. Dat zijn dan voornamelijk oude kledingstukken van mijn overleden opa’s/oma of iets waar ik belangrijke herinneringen aan heb.

Bij 45ACIDBABIES zoek ik vaak iets kleurrijks uit. Het liefst treed ik op in mijn gele jurkje wat beschilderd is door een vriendinnetje van mij. Zij heeft een eigen bedrijfje genaamd Una’s Original en ze maakt mooie schilderingen in een eigen stijl op kledingstukken.

Als dat jurkje in de was zit heb ik nog een shitload aan epileptisch gekleurde bloezen, sportjasjes en verscheidene pakjes (turnpakjes/playsuites).

Foto op 31-05-17 om 17.18

Jurkje: Una’s Original. DE podium outfit

 Mijn bedoeling van de rol die ik aanneem bij acidbabies is een extremere versie van mezelf. Het jurkje waar ik het eerder over had is hier eigenlijk een perfect voorbeeld van.

Het is ontzettend snoezig en cute. Echt zo’n zomerjurkje, maar er staat een ontzettend chagrijnig hoofd op afgebeeld.

Ik ben vaak ook een ontzettende schreeuwlelijk, maar soms wat verlegen. Dit probeer ik uit te beelden.

 Er is weinig wat ik qua outfits om in op te treden uitsluit eigenlijk. Misschien een lange tuinbroek. Ik vind tuinbroeken best wel leuk, maar zo’n ding zal een beetje te random staan bij acidbabies op het podium.

ik heb niet echt een vaste kledingstijl. Op werk zorg ik wel dat ik er altijd “Monki’’ uitzie. Daar werk ik namelijk en ik heb nog niet veel Monki kleren, maar je bent daar wel een soort lopende paspop. Het is dus wel handig om een beetje bij de winkel te passen.

Foto op 31-05-17 om 17.31 #3

De dagelijkse outfit, spijkerjasje en jumpsuit

Vroeger was ik altijd het meisje met het kraagje, daarna had ik altijd een skinny aan met een hemdje en een blouse daaroverheen.

Nu draag ik in elk geval zo vaak mogelijk mijn spijkerjasje wat ik zelf heb beschilderd en heb ik bijna altijd een fannypack bij me (ik draag hem schuin want om de middel vind ik toch echt iets te nerdy), want alleen zo raak ik mijn spullen niet kwijt haha.

Er is wel een bandshirt (The Garden) waar ik veel waarde aan hecht. Dat shirt heb ik een tijd geleden gekocht bij een concert van hen. Het shirt was ooit spierwit, maar het is inmiddels een vieze kleur geworden. Ik heb hem heel erg veel gedragen.

Zo ook een keer toen ik met mijn band ging optreden in Kortrijk (BE). Deze dag was mijn beste maatje vanuit Brugge gekomen om ons te zien spelen. Hij had een Club Brugge (die dag kampioenen) shirt aan en toen hebben we van shirt geruild zodat ik in zijn voetbalshirt kon spelen. Dat was de laatste keer dat ik hem heb gezien. Hij is in Januari verdronken.

Foto op 31-05-17 om 17.22 #3

jasje heeft een Twin Peaks schilderij en buttons. De ene button is van een band The Jaques en de andere een bierdopje van het Brugse biermerk straffe hendrik (allebei referenties naar de vriend van het The Garden shirt)

 

ik mis nog een rode bikini en een broek met kattengezichten op de knieën.

Miskopen doe ik eigenlijk nooit. Of nee wacht. Ik merk het niet omdat ik de kleren die ik niet meer wil hebben wegstop in een vuilniszak. Die verkoop ik later een keer op de ijhallen als ik weer een keer geld nodig heb haha.

Het fijnst vind ik het als ik mooie kleren vind ik een kringloopwinkel. Alles is daar zo goedkoop. heerlijk! Maar dat gebeurt niet vaak hier in Utrecht eigenlijk. Ik ga nu zeggen de Monki. Dat is misschien ook waarom ik er ben gaan werken haha.

Mijn oudste kledingstukken… Oef. Dat is wel echt oud. Of het zijn de truien van mijn opa’s of de kamerjas van mijn oma. Anders is het, het vintage Adidas trainingspak van mijn vader. Hij heeft het in zijn jongere jaren zelf ook tweedehands gekocht.

Foto op 31-05-17 om 17.37 #2

gekocht bij de Albert Heijn! is voor 10 jarige kinderen. joe!

Het verschil tussen mijn on stage en off stage outfits  is eigenlijk niet heel groot. Vooral niet sinds ik mijn haar heb geknipt. Ik vind petten nu niet meer fijn omdat ik een pony heb. Mijn gele pet was vroeger een dingetje. Die zou ik nooit op hebben in het dagelijks leven denk ik.

Ik zeg vaak dat ik eigenlijk een verdwaalde fan ben in muziekland.

Qua kledingstijl ben ik fan van Alison Mosshart. Niet per se van haar kleren, maar vooral van haar vibe. Die probeer ik soms na te doen in de kleren die ik draag.

Verder ben ik erg fan van Kero Kero Bonito. Dit is een Japanse/Engelse act. Zij zijn ook van de felle kleuren etc.

Ik ben ook fan van de stijl van al die Burger Records bandjes. Zij zijn allemaal gekleed als surfers/slackers/skaters. Heel tof.

Foto op 31-05-17 om 17.13 #5

EINDE.   

 

Dit was de allereerste editie van in de kast! Met heel veel dank aan sophia! Stay tuned voor de volgende editie!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: