De platenkast: Gino Buragevic

In de rubriek De platenkast stellen we vragen aan een (ex-)HBA’er over zijn of haar platenkast. Wat is nou het vetste album? De mooiste hoes? De duurste? En de miskoop? Het blijkt eens te meer dat muziekliefhebbers er maar al te graag over praten en hun collectie willen laten zien.

 

Deze keer: Gino Buragevic


1510873_10205855457569581_7196091117184928067_n

 • Welk album zit er nu in je cd-speler of op je platenspeler?
  op dit moment ligt er een compilatie album van Buddy Rich – Mr Drums op mijn platenspeler. Het is een cadeautje geweest van een goeie vriend van mij die weet dat ik een ‘sucker’ ben voor de klassiekers. En als het gaat om drummers is er maar één eindbaas en dat is natuurlijk Mr. Rich. O! En in de cd-speler, die eenzaam ligt te verstoffen in de kast, ligt nog een Cd! Een singeltje van Manu Chao – Me gustas tu, achter gelaten (of vergeten) door een oude mallorcaanse vakantieliefde van mijn moeder in 2001. Muchos Gracias Alvaro!

R-487621-1349529499-3235.jpeg

 • Welk album uit je platenkast is je eerst gekochte plaat/cd?
  mijn eerst zelf gekochte plaats is een in eigen beheer uitgegeven bootleg van het debut album van de Queens Of The Stone Age ik heb deze plaat gekocht in 2007 op de platenbeurs in Utrecht, de Queens of the Stone Age waren mijn favoriete artiesten van die tijd en op de albumcover stond een hele stoere chick in de blote tieten, vond ik ook erg indrukwekkend en het is nog steeds een veel beluisterde en geliefde plaat in mijn collectie. Ik kocht deze samen met Black Sabbath – Paranoid een single van Aphex Twin – Selected Ambient Works en een live album van Sammy Davis Jr.

d94059d2-3d3b-4da7-ad79-1d7bbcaa7f20

 • Welk album uit je platenkast heeft de beste albumcover?
  oeehh dat is een moeilijke ik denk dat de plaat: Santana – Santana uit 1969 toch wel de kroon spant. het is een met de hand getekende Leeuw en als je met je neus dichter op de plaat gaat zitten zie je steeds meer andere vormen, gezichten en ledematen. Erg psychedelisch, maarja. Santana hé.

53ca384b-19e5-4380-bfbc-cae20f1d8cea

 • Welk album uit je platenkast heeft de mooiste herinnering?
  dat is een live compilatie album van James Brown – Soul Classics. deze plaat heeft zoveel betekenis voor mij, puur alleen omdat dit de eerste plaat is die ik ooit zelf heb afgespeeld. Desondanks de piep en kraak van mijn mega oude Philips platenspeler klonk deze plaat zo ultra Groovy, zweterig en sexy dat ik er direct door werd gehypnotiseerd.

1e5ae696-7921-4df2-a22b-6207158fdaac

 • Welk album uit je platenkast zou je iedereen aanraden?
  tja dat zijn er natuurlijk teveel om op te noemen het liefst zou ik iedereen willen opdragen om zoveel mogelijk muziek te luisteren en te kijken wat je het meeste raakt en het meeste losmaakt, maar, als ik er eentje zou moeten noemen…euuhm…ah!

Ik heb hier nog een Hi-Fi test plaat liggen! Deze werden vroeger gebruikt om de kwaliteit van je geluidsinstallatie te testen. Met knallers als: meetinstructies, verklarende terminologie, prijsbewuste aanschafadviezen en natuurlijk de alom geprezen: testmogelijkheden met muziek. Wie heeft er nou geen behoefte aan 12 pagina’s aan stereo informatie voor amateurs en professionals met uitvoerige gebruiksaanwijzing?

WhatsApp Image 2017-10-04 at 11.55.51

 • Welk album uit je platenkast is je ergste miskoop?
  ik heb laatst in een uitverkoop een plaat gekocht van Jefferson Starship ik was vroeger fan van Jefferson Airplane – White Rabbit, nou is Jefferson Airplane vrij snel uitelkaar gevallen na de jaren 60 en ik hoopte dat Jefferson Starship door zou gaan met geweldige nummers maken maar helaas. Er was vrij weinig van de oude Jefferson Airplane over, hoewel de zangeres wel werd vermeld was ze helaas amper te horen op de plaats zelf. Niet mijn ergste miskoop maar alsnog best jammer.

61PwESBy-HL[1]

 

 • Welk album uit je platenkast is je guilty pleasure?
  The Tom Jones collection…need i say more? Komt dit on-line??

 

 • Welk album uit je platenkast is het meest waardevol?
  nou er zijn een aantal platen in mijn platencollectie die mijn vader mij heeft nagelaten, hij is helaas op hele jonge leeftijd overleden en als ik zijn oude platen luister voel ik me verbonden met hem. Het zijn toevallig ook hele goeie platen! Dingen zoals The Cure, Kraftwerk, The Beastie Boys en Gino Vanelli(waar ik waarschijnlijk naar ben vernoemd). Een in deze collectie springt er in het bijzonder wel echt boven uit en dat is Imagine van John Lennon, dit is toch wel een van de mooiste albums die ik in mijn bezit heb omdat mijn Vader en Oma ontzettende Beatle fans waren. Mijn Oma is nog steeds fan trouwens.

R-482391-1121467815.jpg

 • Welk album uit je platenkast is je duurste aankoop geweest?
  Aphex Twin – Analord 10 UK 12” picture disc First Edition. €50(!!)

 818sE93-9aL._SY355_

 • Welk album uit je platenkast is de laatst gekochte plaat/cd?

Dat is helaas alweer een tijdje gelden, Dr. John – Locked Down. Jeeezus wat een dikke plaat is dat zeg! Swampy New-Orleans Voodoo Blues, geproduceerd door Dan Auerbach(gitarist van the Black Keys). Een meesterwerk van deze tijd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: